Poslední setkání

20.06.2013 14:45

Poslední setkání nazvané „Derniéra Divadelní školičky 2013“ proběhlo přibližně podle plánu. Sešli jsme se i s rodiči ve stanovený čas v hudebním salónku kulturního domu. Teplota venku dosahovala nad 35°C uvnitř se zdálo být o 2-3 stupně více a vzduch se ani nehnul. O to více jsem si vážil, že téměř všichni poctivě dorazili.

Občerstvení, které jsem plánoval po skončení programu a předání vysvědčení jsem z důvodu vysokých teplot dal k dispozici hned od začátku našeho posledního setkání. Zpočátku byl v řadách rodičů ostych. Ten však s narůstajícím časem a teplotou zmizel a zábavné odpoledne mohlo začít.

Program posledního dne školičky sestával zčásti z běžného programu (rozmlouvání, předvedení úkolů atd.), přehrání 2 vystoupení, která ještě nebyla veřejně hrána a předání vysvědčení a malých dárečků.

Během rozmlouvání jsme se chlubili tím co už jsme zvládli a porovnáním s rozmlouvacími schopnostmi rodičů jsme předvedli, že co se zdá být snadné, snadné být nemusí. Poté jsme zapojili do naší další hry také několik rodičů. Šlo o mojí oblíbenou hru na posílení hlasivek: Já mám, ty máš... Dětem ale hlavně rodičům šlo řvaní náramně :-) Následovalo přehrání 2 našich minipohádek. Bajka O lišce, vráně a sýru a loutková pohádka O závistivém slunci. Obě sklidily u rodičů velký úspěch a jejich videozáznam snad brzy vložím do naší video galerie. Posledním bodem bylo přezkoušení posledních zadaných domácích úkolů, které se týkaly pantomimy. Děti si měly připravit do detailů propracované pojídání nějakého jídla a úkolem rodičů bylo tato jídla správně poznat. Protože rodiče všechna jídla poznali, úkol byl vpořádku splněn.

Posledním bodem před volnou zábavou a občerstvením bylo předání vysvědčení absolventům Divadelní školičky 2012 / 2013. K několika drobnostem, které děti k vysvědčení dostali patřila také památeční absolventská placka, za kterou musím poděkovat firmě stojící za internetovými stránkami Plackomat.cz, kteří je pro nás vyrobili zdarma - moc děkujeme!

Následovala volná zábava s občerstvením a diskusí nad letošní skončenou školičkou. Nakonec jsme se shoufovali ke společnému focení před kulturákem a tím byla Divadelní školička pro letošek ukončena.

A jestli bude další Divadelní školička poi prázdninách? Inu, kdo ví... Sledujte naše stránky, výlepové plochy a nástěnky ve školách v období měsíce září.

Přejeme hezké prázdniny dětem a příjemné léto Vám všem, kteří jste nás celý rok sledovali. A jestli nám napíšete něco do naší návštěvní knihy - ať už nápady, postřehy nebo jen vzkazy - budeme moc rádi.

A H O J !  :-)